2.7.20

Tyttäreni, 2v.

Täytät tässä kuussa 2 vuotta. Olen siis ollut äitinä kohta kaksi vuotta, ja tiennyt äitiydestäni jo melkein kolme. Tai no, 7kk ennen syntymääsi.
Tilasin kakut, mutta en tiedä millaista kakkua olisit halunnut. Olet vahva, määrätietoinen kakara, jonka kanssa aika kuluu kuin siivillä. Sanoja tulee paljon, ja olet toisinaan äärimmäisen kärsivällinen kun yrität selittää asian minkä haluat tulevan ymmärretyksi. Kuten pari iltaa taaksepäin kun halusit karkkia; herkkua. Ostamaan. Autoon. Eihän siinä; karkkiostoksille joska itsekin halusin nallekarkkeja. Nallekarkit jäivät ostamatta mutta ostettiin minipussi tv-mixiä ja rouskuteltiin niitä frendejä katsoen.
Ruutuaikasi on melkolailla minimaalista. Tällä viikolla olemme katsoneet jakson frendejä maanantaina ja jakson keskiviikkona. Muumien ja muiden aikaan meillä on yleensä jotain muuta tekemistä. Hoitotätin luona katselet kuulema muumeja kun muut menevät nukkumaan, koska olet päättänyt että et halua nukkua enää päikkäreitä joka päivä.

Osaat kiihtyä nollasta sataan hyvin nopeasti. Toisaalta, kun saan sinut rauhottumaan ja kuuntelemaan, sisäistät asioita hyvin.
Tällä hetkellä tunnistat kirjaimista aika hyvin kirjaimet S, T, O sekä P. Sattumaa?
Lueskelet paljon ja pidät kirjaimista. Kukaan ei ole niitä sinulle opettanut, olet vain kysellyt ihmisiltä ja sinulle on kerrottu kirjainten nimiä.

Osaat laskea, vähän vaihtelevalla menestyksellä, seitsemään. Kun oikein vauhti kiihtyy, nelonen jää nimittäin välistä. Yksi, Kolme, Viisi ja Kuusi ovat lempinumeroitasi. Osaat laskea mm. kolikoiden määrän.

Tykkäät kävellä kaupungilla aika pitkiäkin matkoja. Lempitouhujasi on kävelyn aikana havannoida autoja, työkoneita (isoja ja pieniä) sekä ihmisten vaatteiden ja asusteiden värejä ja kuvioita. Tarkkailet ympäristöäsi hurjan paljon.

Eläinten kanssa olet taitava. Juuri kukaan eläin ei kavahda sinua. sillä olet tottunut rauhassa lähestymään eläimiä kuin eläimiä, etkä suinpäin säntäile. Paitsi lintuja kun näet, silloin on riemu ylimmillään. Mutta se ehkä johtuu siitä, ettet ole koskaan saanut koskea lintua.

Eläimistä tunnistat kissan, koiran, nallen, lintuja (lokki, flamingo, harakka) lehmän, hevosen ja muutamia hyönteisiä.

Lempiartistisi on ehdottomasti Pete Parkkonen. Kohta sataa, mun, mitä minä sanoin ja pari muuta biisiä ovat soittolistallasi kuuminta hottia. Soittolistaltasi löytyy myös muumeja, mokomaa, stam1naa, tottakai Mind Riottia koska Saikkonen on mamin puhelimen taustakuvasta kovin tuttu, sekä beast in blackkia. Lauri Tähkää, Antti Tuiskua, JvG:tä ja tietenkin herrojen "perhosii". Tai kuten äännät söötisti "purrsiii".

Iseille sinulla on nimityksenä "isi", "isiA", "Antttiiii", "isiE" sekä "iisee". Minä olen tilanteesta riippuen mami, äiti tai yhä useammin äippä.

Läheisiä ihmisiä sinulla on aika liuta. Alat erottaa aina vain paremmin mm. mummojen asteita. Yhdistelet sanoja ja käsitteitä taitavasti, ja hahmotat että sekä iso poika J että pieni tyttö L ovat molemmat serkkujasi. Sinulle kerrottiin aluksi että L on serkkusi. Kun J tuli tänä kesänä mummolaan ja kerrottiin sinulle että J on myös serkkusi, meni muutama hetki ja kerroit iltapalalla että L ja J ovat serkkujasi.

Olet erityisen taitava synonyymien kanssa. Peppu, peba, pylly hahmottuvat hyvin samaa tarkoittavaksi asiaksi. Musaa, biisit ja musiikki yhdistyvät myös. Tykkäät käyttää eri sanoja samasta asiasta useinkin. Todennäköisesti kasvat sanavalmiiksi ja sanavarastoltasi rikkaaksi muksuksi.


Ennenkaikkea olen ylpeä että saan olla äitisi. Olet minulle rakkaampi kuin sanat riittävät kertomaan.

Ei kommentteja: