22.9.14

Facts of life.

Joku kysyi joskus että miksi minä olen sellainen kuin olen. En usko että asiaan voi vastata koskaan tyhjentävästi. Mutta katkelmia voi esittää, jotka auttavat ymmärtämään edes osan.

Laitan tähän kirjoituksen, jonka kirjoitin 7 vuotta sitten. Luin sen tänä aamuna kun Peikko äkäili minulle, ihan vain muistuttaakseni itseäni että asiat ovat olleet pahemmin. Parisuhteeni kuolema ei ala siitä että minulle tiuskitaan yhden kerran aiheetta. Tai no, kahtena päivänä mielestäni aiheetta.. Mutta laitan tämän julkisesti näkyville tuolta toisesta blogistani myös siksi että Peikkokin ymmärtäisi, miksi minä hajoilen melko herkästi jos minulle tiuskitaan.. Aiheetta.  Ja toisaalta, täällä on lukijoita jotka eivät ole tunteneet minua silloin, eivätkä tiedä silloisesta narsisti-suhteestani. Jokuhan epäili että mahtoiko k.o eksä olla narsisti alkuunkaan..
Mutta tämä on tiivistelmä silloisesta elämäntilanteestani, ajalta ennen Pörröä.. Ajalta ennen D:tä ja K:ta.


Tapaa mies, joka on lähes kaikin puolin unelma. Leipoo sämpylät, lohduttaa, halaa, rakastaa hiljaa. On niinkuin kumppani, ystävä, mutta ei ymmärrä yhtä puolta sinusta. Yhtä ainoaa. Ja ei harrasta seksiä usein. Ala blogaamaan elämästäsi, kerro avoimesti toiveesi. Tapaa ihminen, joka kommentoi blogiasi.
Anna ihmisen manipuloida sinua miten päin haluaa. Katso krokotiilinkyyneleitä grillikatoksella, kun hän pelkää oman virheensä takia menettävänsä sinut. Kuuntele surullista elämäntarinaa, kuinka hänen isänsä on ollut täysi paska. Ignoraa täysin se kuva, mitä itse olet saanut tapaamisistanne isänsä kanssa. Kuuntele miten äitinsä on maailman keskipiste. Ignoraa äiti-riippuvuus totaalisesti, kuvittele terve äiti-poika-suhde tilalle.
Kuuntele valheita, miten hän omistaa vanhempiensa omistaman talon. Miten hän on ollut kihloissa kahdesti. Miten hän on nainut ristiinrastiin pitkin paikkoja. Miten hän on matkustellut paljon. Kuuntele valheet siitä, miten hänellä on kaikki hyvin, paitsi ihmissuhde. Ignoraa kaikki merkit.
Saa selville, että "kihlaus" on ollut yksipuoleista. Kuuntele neljä eri tarinaa sormuksista. Saa selville, että hän ei tavannut livenä kumpaakaan ihastustaan, vaikka laskee ne tyttöystäviksi. Kuuntele valheet miten hän tapasi heitä useasti. Ignoraa valheet, anna kaiken lipua ohitse, koska eihän sillä ole väliä, sillä sinä olet todellinen.
Tutustu parhaaseen ystävään, kuuntele, miten sinä ja parasystävä olette ainoat, jotka ymmärtävät miestä. Kuuntele, miten olet mahtava ihminen, koska näet hänen lävitseen, ja ymmärrät silti. Vahvista suhdettanne kertomalla yksityisiä asioitasi päivä päivältä. Kerro missä on koneesi salasanat, kerro missä päiväkirjasi. Kerro asiat eksistäsi, kerro asiat lapsuudestasi. Pui läpi lapsuuden hyväksikäyttö, ja anna kaikki aseet hänelle, jotta hän tietää, mitä heittää jokaisen riidan aikana sinua vasten. Kuuntele loppusuhde sitä, miten itse ansaitsit tulla raiskatuksi, ja miten olet vihaamiesi ihmisten kaltainen. Kuuntele, miten sinusta ei ole mihinkään, ja olet täysi paska ihmisenä. Olet epäonnistunut yksilö, jota kukaan ei rakasta, ei edes hän enää. Mutta kuinka hänen armostaan kuitenkin joku edes jaksaa sinua, olla perheesi, kun omaa sinulla ei ole. Kuuntele, miten hänellä on kivaa vanhempiensa luona, ja miten sinulla ei ole osaa siihen, koska sinusta ei ole julkisesti näytille.
Saakaa kutsu kummitätinsä 50-vuotispäiville. Kuuntele, kuinka mies keksii tekosyyn, miksi et voi osallistaua. Leivo lahjaksi kakku, pue miehesi. Toivota hyvää matkaa. Kuuntele jälkeenpäin, miten synttäreillä oli mukavaa ja hauskaa. Toista sama useaan otteeseen. Ala uskoa, että sinusta ei ole julkisesti näytille suvun juhliin.
Tajua jossain vaiheessa, että suurin osa matkustuskohteista on vanhempien kanssa pennumpana tehtyjä aurinkomatkoja. Kaksi ominpäin tehtyä matkaa, joiden perusteella hän on maailman kovin jätkä. Anna hänen pitää mielikuvansa, koska rakastat. Tue ulkopuolisten silmissä kuvaa, jonka hän yrittää luoda, koska rakastat. Koska luulet, että hän rakastaa. Ole manipuloitavana loputtomiin, sillä hän on miehesi.
Hyppää sänkyyn sen kanssa, ja huomaa kokemattomuus. Ota puheeksi vasta kuukausia myöhemmin, kun olet jo valmis antamaan valheet anteeksi, kun olet kouluttanut mieleiseksesi. Kuuntele silti, miten itse et ole mieleinen, koska mies on netin avustuksella hommannut itselleen fetissin, johon et yksinkertaisesti taivu. Kuuntele koko suhteen ajan, miten et pysty toteuttamaan ainoatakaan hänen fantasioistaan. Hommaa sänkyyn toinen nainen, joka pystyy taipumaan edes puoliksi fetissiin. Kuuntele sen jälkeen loppusuhde sitä, miten joku toinen on aina parempi kuin mitä itse. Kuuntele vielä suhteen viimeisenä päivänä, miten paljon paremmin asiat olisivat, jos molemmissa kainaloissa olisi nainen, sillä yksin sinä et riitä mihinkään.
Miehelle tulee burnout. Lopeta koulu, jotta voit mennä töihin. Työnantaja nauraa päin naamaa, paska firma, jättää palkat maksamatta. Ole rahallisesti kusessa. Maksa kaikki mitä pystyt, ravaa virastot läpi kuuntelemassa, miten miehen luottokortti estää kaiken avun saamisen. Luottokortti on tapissa, pitihän saada maksettua hieno räkkikaappi tilanteessa, jolloin varaa ei olisi ollut. Yritä epätoivoisesti antaa miehelle elintaso, jota se haluaa, vaikka sitten omien opintojesi ja mielenterveytesi kustannuksella.
Ignoraa kaikki ystäväsi elämästäsi, jotka yrittävät näyttää, että nyt menet metsään. Älä välitä siitä, että kukaan ei enää käy luonasi. Välimatkastahan se on kiinni, eikä miehestäsi. Miehellä on nyt vaan paha hetki, kun burnout painaa päälle.
Auta mies irti firmastaan, joka hänellä on kahden kaverinsa kanssa. Kuuntele päivät ja yöt, miten kaikki on vituillaan firman takia. Miten millekään ei ole aikaa, miten kaikki vaan vaativat lisää ja lisää, ja miten firman tj on perseestä. Juttele tj:n kanssa, totea ihan fiksuksi ihmiseksi, jonka kanssa asiat voi hoitaa hyvinkin. Katso, miten miehesi tuhoaa vuosien ystävyyden tj:n kanssa, koska tj ei suostu rikkomaan lakia, vaan katsoo firman edun perään. Yritä saada mahdollisimman paljon iskua itseesi, ja suojella miestäsi. Myöhemmin saat tästä kiitoksen, oikein ison sellaisen.
Kirjoittakaa sopimus summista ja firmasta eroamisen ehdoista. Sen jälkeen katso, miten miehesi romuttaa kaiken tappelemalla vastaan. Hommaa asianajaja, joka selvittelee asiat. Kuuntele appivanhemmilta ja mieheltäsi saarnaa, että vaikka asianajaja säästi maksuja tuhannen euron edestä, niin asianajajaan 150euron investointi oli liikaa. Saa huutoja siitä loppusuhteen ajan, miten ajoit koko perheen vararikkoon 150 euron tähden. Tarjoudu maksamaan se takaisin, ja kuuntele, miten nyt olet leikkimässä marttyyria. Ala itse vähitellen uskoa, ettei sinussa ole mitään hyvää, etkä onnistu tekemään muuta kuin tuhoa miehesi elämässä.
Kannusta mies uuteen alansa työpaikkaan, puhu paikan vastaavan kanssa asiat selviksi. Mies allekirjoittaa sopimuksen. Päättää kuitenkin skipata töihin menon, ja projektit. Suojele miestäsi vaiston varassa, vie lääkäriin ja terapiaan, ja hommaa sairaslomatodistus burnoutista. Puhu kuukautta myöhemmin firman vastaavan kanssa, ja kuule, miten mies ei ole ottanut mitään yhteyttä enää. Kuule, miten sairaslomatodistuksia ei ole toimitettu, saati että niistä olisi mainittu. Yritä selvittää asia parhainpäin, saa miehelle uusi mahdollisuus. Katso, kuinka hän jättää sen käyttämättä. Kuuntele loppusuhde paskaa siitä, kuinka SINÄ olit se, joka sössi kaiken. Sinä olit se, jonka takia hän on menettänyt kasvonsa. Vahvista uskoasi siihen, että sinusta on vain tuhoa. Vahvista uskoasi siihen, että sinusta ei koskaan ole hoitamaan mitään oikein.
Samalla yritä hoitaa edelisen suhteen avioero kuntoon. Omaisuudenositus uhkaa. Väsy touhuun, ota sama tuttu asianajaja asialle, joka hoitaa homman kotiin. Älä jaksa enää tapella eksän kanssa salaattilautasista ja rikkinäisestä toppatakista. Kuuntele mieheltä, miten hän on hyvää hyvyyttään kuskannut tavaroita pakettiautollaan eksällesi. Olet maksanut bensat joka kerta, mutta ole hiljaa, älä muistuta, sillä et halua enää tapella aiheesta. Mieti hiljaa, miksi jätit eksäsi ja lähdit tämän katkeran ihmisen mukaan? Muistele eksääsi, ja kadu nykyistäsi, mutta hyvin hiljaa, ettei kukaan huomaa ajatuksiasi.
Kuukausia myöhemmin puhu firman vastaavan kanssa, ja tarkasta faktoja. Kuuntele, kuinka vastaava kertoo, että sinussa ei ollut vikaa, vaan mies itse tuhosi uransa firmassa ennenkuin se alkoikaan. Toista sama suhteen loputtua, niin olet saanut säilytettyä edes hitusen itsetuntosi rippeestä.
Ostakaa koira. Huomaa että raha-asiat kusevat parhaimman kerran. Mieti kennelille palauttamista, sillä raha-varat eivät riitä. Katso kuinka miehesi vanhemmat hyvää hyvyyttään auttavat rahallisesti koiran maksamisessa. Myöhemmin selvitä kenneliltä, että ensimmäistä heidän lupaamaansa erää ei koskana maksettu. Ota huudot, haukut ja paska naamalle. Selvitä miksi näin kävi, ja kuuntele "voivoi, hävisi matkalla, emme ymmärrä miten näin kävi". Kuuntele aluksi lupauksia, miten koira on varmasti aina sinun, eikä sitä koskaan viedä sinulta, koska sinun pitää kiintyä koiraan, rakastaa sitä, ja koska olet ansainnut olla onnellinen. Rakastu koiraan, mutta ota opiksesi menneisyydestä, pidä koira käsivarrenmitan päässä. Mitään ei saa ilmaiseksi. Itke, kun huomaat olevasi oikeassa. Eron tultua ajatuksiin mies ilmoittaa, että sinulla ei ole oikeutta koiraan, olithan palauttamassa sitä kennelille kun vihasit sitä. Hoe, että se oli rahallinen ratkaisu, ei koskaan tunnekysymys. Kuuntele, miten olet kyvytön kiintymään, ja täysi paska ihmisenä ja koirankasvattajana. Eron jälkeen käy silloin tällöin käymässä, ja toimi koirakonsulttina, sillä olethan täysi paska etkä osaa mitään. Vain kaiken tarvittavan.
Katso vierestä, miten koiraa viedään anoppilaan leikkimään sadettimella. Mies kuvaa armollisesti videolle ensi hetket sadettimen kanssa, ja uusia leluja. Voit katsella niitä kotona vuorokautta myöhemmin ja miettiä, miten kivaa olisi olla mukana. Katso videolta kyynelsilmin, miten miehesi juoksee anoppilan pihassa koira kintereillään, nauraen ja ilakoiden. Miehesi taas lähtiessä anoppilaan, istu kotona ja mieti, olisiko romantiikka-osastolla jotain kirjaa, johon voisit hetkeksi samaistua. Miehen tultua kotiin kuuntele huutoa siitä, että et ole tiskannut, et ole siivonnut. Et ole edes pyykännyt. Et ole tehnyt mitään, paitsi ruuan. Ruoka on turhaa, miehesi syö anoppilassa, et osaa tehdä mitään syötäväksi kelpaavaa ruokaa. Lidlin valmislasagne äidin lämmittämänä on parempaa kuin sinun tekemäsi risotto. Etkö vieläkään ymmärrä, että hän vihaa riisiä?
Katsele töistä lusmuilua kuukausia. Irtisano itsesi firmasta, joka ei maksa palkkaa. Kuuntele, miten palkan maksamatta jättäminen on sinun syysi. Käytä kaikki säästösi siihen, että maksat vuokraa, maksat ruokaa. Yritä elättää molemmat. Hanki uusi työ, josta saat potkut koeajalla sairastuttuasi. Sen jälkeen saa soitto, jonka perusteela työ, jossa kulutat suurimman osan ajastasi ja väsytät itsesi fyysisesti. Rakasta kuitenkin firmaa, ja anna sille kaikkesi vähintään loppusuhteen ajan.. Katso miten miehen vanhemmat maksavat rästivuokrana miehenosan vuokrasta, mies kun ei koskaan maksa vuokraa, ei koskaan sähköä. Väsy tappeluun, väsy kaiken ruuan, ilonpidon ja muun kustantamiseen. Väsy siihen, että miehen äiti maksaa murto-osan siitä, mitä miehen kuuluisi itse maksaa. Jätä vuokrat maksamatta, saakaa häätö. Appivanhemmat ostavat asunnon miehellesi ja sinulle. Katso, miten mies kehuu ystävilleen kuinka hän osti asunnon. Ole hiljaa kulisseissa ja anna miehen uskotella mitä haluaa. Anna miehen pitää yllä kuvaa, vaikka näet, että kuva on väärä, asiat eivät todellakaan ole sillä tavoin. Vahvista muiden kuvaa, sillä sinä edelleen rakastat miestäsi.
Tappele pari päivää ennen häätöpäivää siitä, jäätkö entiseen asuntoon, vai muutatko miehen mukana. Mies ilmoittaa, että sinä olet täysi paska, ja hän ei halua sinua mukaasi. Päätä jäädä asuntoon. Mies tulee katumapäälle, ja ilmoittaa, että haluaakin sinut mukaansa. Ole maailman onnellisin, päätä aloittaa täysin uusi elämä. Kuuntele, miten mies puhuu sinut pyörryksiin, halaa ja ruttaa ja on koiran kanssa sinun perheesi. Pakkaa laatikoita, luovu suuresta osaa tavaroistasi, koska muutatte pienempään. Luovu omasta pakastimestasi, ota anoppilasta pakastin tilalle. Luovu kahvinkeittimestäsi, luovu kaikesta. Pidä mukana vain pakollinen. Taistele kukkokellosta viimeiseen asti, se on ainoa kallis esine, mitä sinulla on, ja samalla ainoa, millä on tunnearvoa. Paha combo, taistelemisen arvoinen.
Hommaa miehellesi työpaikka samasta paikasta jossa itse olet. Kuuntele vähintään lopputyösuhteen ajan, miten olet toiminut paskasti, ja saanut hänet nalkkiin työpaikkaan, jossa hän ei halua olla. Katso miten hänen egonsa kehittyy kun hän on tarvittu. Katso, miten hänen palkkansa on tuplat omastasi, vaikka teet kaksinkertaisen määrän työtä. Ole kateellinen, mutta hiljaa. Hommaa hänelle lisää töitä, jotta hän saa kustannettua kaiken mitä hän haluaa. Saa lahjaksi muuton keskellä uusi puhelin, suhteen ensimmäinen ja ainoa lahja, mitä olet saanut. Ole onnellinen hetken aikaa, luota tulevaan.
Ota isäsi maalaamaan asunto. Katso isäsi tekevän kaikkensa asunnon eteen. Katso miten isäsi väsyy miehesi kiittämättömyyteen ja lähtee kävelemään. Puolustele miestäsi, katkaise lähes välit isääsi sen takia. Miehesi on tulevaisuutesi. Kuuntele mieheltä, kuinka isäsi on kiittämätön paska. Kuuntele isältäsi kuinka miehesi on. Yritä tasapainoilla välissä, ja vitutuksen vimmalla rakenna eteiseen hyllykkö. Hyllykkö on paska, mutta miehesi ei olisi saanut sitä pystyyn koskaan ilman sinua. Ignoraa tämä fakta, ja jää uskoon, että olet saamaton paska, josta ei ole mihinkään.
Iltaa ennen tupareita järjestä täysin kuntoon paikat. Ota kaverisi avuksi, laittakaa kuntoon kaikki purkamattomat laatikot. Siivoa keittiö, eteinen, wc, olohuone sekä makuuhuone. Miehesi laittaa vain oman työhuoneensa. Muilla ei ole väliä, se voidaan kuitata sillä, miten olet saamaton paska, etkä jaksanut tehdä mitään. Leivo, tee drinkit. Ole niin väsynyt tupareissa, että sinusta ei irtoa mitään.
Ole kantava voima hetkenä, kun miehesi ystävä saa sydänkohtauksen. Pidä langat käsissäsi ja saa kiitosta yhdeltä ystävältäsi. Kuuntele mieheltäsi, miten sinun ystäväsi on saanut kaiken paskan aikaan. Mies häätää ystävän itkien pois talosta. Ole väsynyt ja stressaantunut. Katso kuinka parasystävä itkee tietokoneesi luona. Ota kädestä häntä kiinni, ja katsele hetken aikaa illan kauneinta näkyä. Parasystävä on ollut tukenasi koko suhteen ajan: selittänyt asioita joita et ole ymmärtänyt, neuvonut miten pitää olla.
Tupareiden jälkeen kuuntele puoli vuotta sitä, miten sinä väkisin tuppauduit mukaan asuntoon. Kuuntele miten sinusta halutaan eroon. Ota paskaa niskaan loputtomiin. Usko täysin siihen, että sinusta ei ole mihinkään.

Kuuntele vihdoin ystäviäsi. Ota kaksi parasta ystävääsi, jotka auttavat sinut yli. Lähde toisen kanssa lähtemään asuntoilmoitus lehteen. Ota toinen pakkaamaan kamasi. Muuta pois. Anna miehen pitää kaikki mitä haluaa. Kuuntele miehen lupaus ystävyydestä ja koneen ylläpidosta. Opettele myöhemmin ylläpito järjestelmästä, josta et tiedä mitään. Ota siskonpojat kaaoksen keskelle hoitoon. Kuule samana hetkenä, että isoäidilläsi on noin kuukausi elinaikaa. Ota töistä stressiä. Siivoa asunto asuttavaan kuntoon. Kuuntele maailman murheet. Pysy kasassa.

Katso kuinka mies parttaa yhteiseltä irc-kanavalta. Kuuntele kuinka mies on puhunut töissä työkavereille paskaa sinusta. Yritä sinnitellä työn kanssa, se on vain työtä. Ole astetta parempi ihminen, pärjää tupakan ja viinan voimalla vapaa-aika, töissä lääkkeiden avulla. Tee työsi, suhtautu kaikkiin työkavereihin normaalisti. Vuodata suhdettasi parhaalleystävälle niin että hän kyllästyy. Ihastu toivottomasti ja vuodata sitä sitten parhaalleystävälle vielä kaupan päälle, ja soppa on valmis. Ole itse hajalla, päätä ottaa välimatkaa parhaaseenystävään jotta säilyttäisit edes yhden järkevän ihmisen elämässäsi. Epäonnistu siinäkin.

Katso irkkiä ja kanavaa siellä. Ota viimeinen niitti keskellä yötä, katso pastetettuja linejä. Kuuntele sama neljältä ihmiseltä, tiivistetty versio siitä, miksi mies hylkäsi kanavan, tänään kahdelta, huomenna kahdelta. Ylihuomista et uskalla ajatella.

Mies: ei enää kestä pää tota tearcandyn menoa
Mies: olen onnellisempi ilman koko kanavaa, kun pilaan päivittäin päiväni katsomalla tota menoa
pasteeja: entäs jos tc lähtis?
Mies: en jaksa tapella aiheesta, se vaan pääsee esittämään uhria jne. jos se potkitaan
Mies: antaa sen olla

Pastea pasteejalle logeista todellinen tilanne parin päivän takaa miehen ja itsesi keskustelusta, kuten olet tehnyt vastauksena kolmelle muullekin ihmiselle:

Tearcandy: parttaat pysyvästi #kanavalta salakavalasti?
Tearcandy: meetsä takas #kanavalle jos parttaan ja that's it?
Mies: en
Tearcandy: kusessa koko kanava. Yks opeista kans miettii parttaamista ku meno on liian offtopicia :|
Tearcandy: sä oot oikeesti ainoo ku pitää sen kasas.
Mies: se on ollut pitkään hajoamisen partaalla, antaa mennä nyt vaan
Tearcandy: ja oikeesti oikeesti, mulle ei oo väliä haenko avun tuolta vai esmes utf-8lta
Mies: siellä on ubuntun ja muut porukat kyrpä kovana, kun saa jengin viimein sinne
Tearcandy: ubuntu ei ota oikeen tulta alleen, kanavana täys paska, miehä hengailen siel.
Tearcandy: ja loppujen lopuks oikeesti jos joku ton kanavan voi pelastaa nii sinä. sä oot ainoo jolla on tarpeeks katu-uskottavuutta et nuo peelotki kuuntelee.
Tearcandy: ja oikeesti jos se auttaa, nii mie voin kyl lähtee sielt, ei siel oo miulle mitn.
Tearcandy: mut jos sie katoat, nii meil on yks tyhjiö kohta koko ircnetissä, tarvitaan oikeesti joku jolta voi kysyy, ja jolle voi ohjata sellaset ongelmat mitä ei osata ite esmes nuubseilla ratkaista.

Ole kuumeisena kotona, mieti mitä voit tehdä tilanteelle. Koko elämäsi imartele siis miestä loputtomiin, ymmärrä kaiken jälkeen edelleen hänen arvonsa säätäjänä ja kanavan kantavana voimana. Ignoraa täysin paskat puolet kumppanina. Kaiva puukkoja selästäsi ja nuole haavojasi samaan aikaan kun järjestät hänelle helppoja työtunteja. Katso kaksinaamaisuutta, ja muistuta ihmisiä ympärilläsi joskus, että he voisivat keskustella keskenään siitä, mitä mies heistä puhuu ristiin. Katso kun he tekevät niin. Kadu hetki sitä, että romutat miehen julkisuuskuvaa. Puhu kuitenkin yhdelle ihmiselle, joka ymmärtää ja tukee. Kuuntele tsemppausta siitä, että sinä et ole yksin paskakasa tässä. Vahvista epäterve äitisuhde mielessäsi, kertaa tapahtumia. Vahvista samalla mielessäsi narsistinen persoonallisuushäiriö. Muistele fyysistä väkivaltaa. Muista potkut. Muista lyönnit. Muista kuristaminen, jonka seurauksena hän lähti hetkeksi pois. Muista kuinka kaipasit ja itkit hänet takaisin. Muista kuitenkin, miten hän ei pyytänyt anteeksi, vaan syytti sinua kaikesta: sinä kerjäsit. Muista kuinka hän hajotti ovia heittelemällä kirjahyllysi ja lasivitriinisi, niin, että sinulla ei ole oikeastaan mitään enää elämästäsi jäljellä. Muista, kuinka hän hurmasi sinut pienillä lappusilla, joita löysit milloin mistäkin, jotka ilmaisivat, että hän rakastaa. Muista sitten perään, kuinka hän kertoi, että kaikki oli valhetta. Muista, kuinka hän halusi sinut elämäänsä keinolla millä hyvänsä. Muista sitten samaan hengenvetoon, miten hän huusi, että sinusta ei ole mihinkään, ja sinä väkisin tuppauduit hänen elämäänsä. Muista, kuinka hän takertui sinuun illalla pyytäen, että autat hänet irti firmasta. Muista samalla, kuinka hän huusi seuraavassa käänteessä, miten sinä revit hänet pois firmasta ja tuhosit siten hänen elämänsä. Muista, kuinka hänen äitinsä seisoi vierelläsi sairaalan luukulla, ja kysyttäessä lähiomaista, hän hymyillen sanoi: "etköhän sinä jatka tästä eteenpäin". Muista onnentunne. Muista rakastamisen määrä. Muista hetkeä myöhemmin se, miten mies huutaa naama punaisena, että tuhosit hänen ja äitinsä välit. Muista, miten äitinsä kertoo 30-vuotishääpäivänään tarinaa hänestä ja miehestään. Muista samalla edellinen tapahtuma. Muista, miten äitinsä kertoo, että pitää yrittää, ja pitää rakastaa. Muista, miten mies huutaa naama punaisena ettei rakasta. Pidä itsesi ihmisenä. Muista ristiriidat. Muita, että et olisi voinut tehdä mitään toisin, paitsi jäädä alkuperäisen eksäsi kanssa suhteeseen, joka toimi, mutta jossa ei ollut intohimoa. Kadu.
Muista kuitenkin, että tämä oli kokemus. Olet vahvempi. Selvisit. Sait uusia ihmissuhteita.
Katso vierestä, kuinka mies aivopesee ihmisiä ympärilläsi. Yritä selvitä vähin kolhuin. Älä pakota ketään valitsemaan. Älä puhu miehestä ystävienne kanssa. Pidä pääsi. Kuule sitten hetkeä myöhemmin, miten mies pakottaa valitsemaan. Kuuntele kaikki paska, mitä olet tehnyt. Tajua puolet valheeksi. Huomaa, miten mies ei koskaan opetellut tuntemaan sinua, vaan loi ainoastaan kuvan, millainen kuvitteli sinun olevan. Muista miten mies otti jokaisen loukkauksen itseensä, mutta ei koskaan pyytänyt anteeksi niitä loukkauksia, joita kohdisti sinuun. Yritä olla jalompi. Yritä kuunnella marttyyri-leikkipuheet tyynesti ja olla olematta marttyyri. Katso kuinka mies on sellainen.
Saa kuitenkin lopulta mitta täyteen paskanjauhannasta, ja blogaa aiheesta julkisesti, josko se paskanjauhanta sillä loppuisi. Tiedä, että siitä se vasta alkaa, hänen puoleltaan.
Koeta muistaa arvosi ihmisenä kaiken paskanheiton keskellä. Ota töistä kesäloma, ja lähde sanomaan hyvästit isoäidillesi. Elämä on elämisen arvoista, kaiken koetun jälkeen. Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tämä ei tappanut. Vielä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tyypillinen narsisti. Hyvä kun pääsit irti, mieti tarkkaan ettet ole toisen samanlaisen kanssa.

-TC- kirjoitti...

:)
Kyllä juu, tuolla eksällä on ihan diagnoosikin narsismista. Ja tämä nykyinen peikonpoikanen on kyllä melkoisen kaukana narsistista, lähes epänarsistisuuden perikuva useassakin asiassa..

Luulen että yhden ihmisen kohdalle ei voi sattua kahta narsistia. Siitä kun kerran pääsee irti niin ei siihen enää mukaan lähde.

Iiris kirjoitti...

En osaa sanoa mitään järkevää tähän. Mutta kävin lukemassa!

-TC- kirjoitti...

Iiris, <3