10.5.15

Vileda Steam

Pääsin osallistumaan Vileda Steam-buzzaukseen, eli kokeilemaan Viledan uutta höyrymoppia. Tuollainen kuvan näköinen loota saapui kotiin, ja lootan viereinen mööpeli löytyi palasina laatikosta. Onneksi on taloudessa myös mies, sillä itse tavailin vasta käyttöturvallisuustiedotetta kun höyry oli jo lattiassa.. Kumpi sitten höyrysi enemmän, moppi vai mies mopista, tiedä siitä...


Olen tässä reilun viikon kerennyt moppia testailla, ja alkuun muutamat asiat hirvittivät; johto, käytettävyys ja puhdistustulos. Mopin luvataan ilman pesuaineita puhdistavan 99.9% bakteereista, joten bakteeritonta pitäisi tulla.. Mutta onko puhtaus ja bakteerittomuus sinällään tavalliselle tallaajalle ihan sama asia? Ei. Vaikka se mustikkatahra lattiassa olisi kuinka balteeriton, niin meneehän siinä aikansa sitä joko manuaalisesti jynssätä tai höyryllä liotella..
Sekin vähän arvelutti että moppiosa kestää vain 60 asteisen pesun, kun olen tottunut omat siivousriepuni 90 asteessa vähintään lilluttelemaan.. Mutta niin, moppi on erittäin kevyt käyttää, ja höyryllä puhdistaa kyllä paljon. Bonuksena mainittakoon että lattia kuivuu melko nopeasti; meillä pintamateriaaleina ovat laminaatti, muovimatto ja maalattu lautalattia. Eli pääsee tosiaan testailemaan ihan kotioloissa. Maalatusta lautalattiasta se vie tietysti maalit, joten sinne ei testailla kun aivan pienimmällä mahdollisella höyryllä. Mutta laminaattikin kesti ihan hyvin höyryttelyä, toistaiseksi.
Miinuksena sitten lyhyt johto ja ääni. Ääni ei ole todellakaan mikään kova, mutta silti kun se ei ole imuri, vaan pesuri, niin ääni vähän oudoksutti itseäni sekä koiria. Koirat pitkään miettivät että mitä ovat mieltä, ja nuorimmainen kulkee höyryä haistellen persässä.. Vanhin yrittää purra, eli suojelee koko maailmaa isolta pahalta mööpeliltä, kuten imuriltakin..

Yritin tarjoilla ystävä-koodiakin ihmisille, että olisivat saaneet laatua alennuksella, mutta juuri kukaan ei tarttunut tarjoukseen, koska viledan moppi on huomattavasti kalliimpi kuin bilteman, tokmannin ja motonetin jne höyryttimet. En ole halppisversiota testannut missään, joten en kykene vertailemaan lainkaan että onko tämä mööpeli hintansa väärti. Itsehän sain tämän siis tuntuvalla alennuksella, ja olin ne muutamat kympit valmis investoimaan kyllä, sillä luotan viledaan merkkinä. Kummallinen olo se silti oli, kotosalla laitteella pestä lattioita. Voi olla että en ihan vielä lähde perinteistä moppia viemään kirpputoripöydälleni, mutta kyllä tuolla varmasti jotain tulee pestyä, höyryttimelläkin.

Ps. Tämä on oiva keino saada mies innostumaan lattianpesusta. Koska kyseessä on kone, se on miesten hommaa. Perusmoppaus on sitten akkojen hommaa.

Pps.
 Buzzador on otus joka saa siis hakea kampanjoihin buzzador-sivuston kautta. Kampanjassa buzzador saa joko maksutta tai tuntuvalla alennuksella kokeiltavakseen ja toisinaan myös ystävilleen jaettavaksi tuotteita. Buzzadoriksi voi ilmottautua yllä mainitun sivuston kautta.

Ei kommentteja: