13.10.13

Sossu-Tatu on otsikoissa. Elää 400 sadalla eurolla kuussa, kun vuokransa on 600 euroa. Pistäisivät ihmisiä elämään Helsingin ulkopuolella niin ei tarvitsisi yhteiskunnan maksaa mitään kuusien satojen vuokria yksinasuville ihmisille. Oikeasti. Pienemmälläkin pärjää. Ja kun kerran ei ole edes halua tehdä töitä? Miksei voi tyrkätä asumaan vaikka Kuusamoon?

Iltalehden sivuilla oli myös juttua siitä että Lidlin työntekijät ovat varastaneet. En tiedä, kumpi on pöyristyttävämpää; se, että lehtijuttu tuomitsi Lidlin koska eivät työnantajana olleet varoittaneet työntekijöitä (jumalauta, pitääkö varkauden takia saadakin varotus eikä irtisanomista??) vaiko se että juttu ylipäätään antoi ymmärtää jollain tapaa rivien välistä että varastaminen on ok siksi että "nuoret nyt vaan ovat sellaisia". Saatana.
Samainen iltalehti kertoi että Hobby Hallin verkkokaupassa työskennellyt V A R T I J A on nyysinyt kamaa. Okei, missä helvetissä on työntekijöiden moraali?

Osaltaan ilmiö kertoo kyllä siitä, että ihmiset ovat ahtaalla. Mutta silti, varastaa nyt sitten työnantajaltaan, sekö on sitä "yrittämistä"? Itselläni ei ole hetkeäkään ollut mielessä että kävisin harjoittelupaikastani nyysimässä lääkkeitä ja myisin niitä sitten narkkareille. Ei sillä, en taida tietää miten niitä lääkkeitä saisi nyysittyä, enkä taida tietää mistä narkkareita saa löydettyäkään. Puhumattakaan että tietäisin, mitkä lääkkeet ovat niitä mitä katukaupassa kaivataan. Ilmeisesti ainakin tuo yskänlääkkeeni kun kerran reseptikin jäi apteekkiin turvaan.

Mutta niin, moraali. Onko sitä enää nykypäivänä? Miksi on ok hyväksikäyttää työnantajia? Mikä helvetti tätä maailmaa repii kun työnantajat ovat aina se pahin kaikesta? Mikä on ammattiliittojen osuus tästä??

Sain eilen oman näyttösuunnitelmani kirjoitettua. Torstaina siis puolitoista näyttöä, puolikas on takana jo. Sen jälkeen enää kolme jäljellä.

Viime yönä oli toinen yö että nukuin ilman että heräsin yskimään. Onnellisuutta. Eilen kävin reippailemassa puolisen tuntia.. Ehkä tänään jo puolitoista tuntia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin ton iltalehden jutun noista Lidlin työntekijöistä, ja onhan toi ihan älytöntä. Periaatteessa joku pultsari voi hakee niitä vanhoja ruokia sieltä roskiksesta tuosta noin vaan, mut jos työntekijä tekee sen, hän saa potkut. Mä oon siinä tapauksessa syyllistyny myös rikokseen, koska oon syöny roskiin laitettavaa ruokaa vanhainkodissa. Mä en nää siinä mitään väärää, mut ilmeisesti työnantajalla ois ollu oikeus potkia mut pihalle...

Mun täytyy tunnustaa, et oon varastanu työnantajalta ihan oikeestikki.. En lääkkeitä, enkä rahaa, mut kumihanskoja.. Toisaalta, työnantaja varasti työntekijöiltä jättämällä maksamatta ylitöistä, joten miinukselle jäin joka tapauksessa, vaikka olisin vieny kaikki talon kumihanskat...

Mut samoilla osastoilla, missä itekki oon työskennelly, on ollu tapauksia, joissa työntekijä on varastanut asukkaiden rahoja tai lääkkeitä. En tiiä, onko nämä lääkkeet menny katukauppaan vai omaan käyttöön (kyse siis diapameista ja vastavista), mut tällasia juttuja on myös selvitelty..

Joka tapauksessa, en koe olevani mikään kriminaali, vaik on tullutki käytettyä hyväksi työnantajaa.. Ihan samalla tavalla se käytti hyväksi mua.

PiiSami

-TC- kirjoitti...

Käsittääkseni muuten lidlin roskikset, ainakin meilläpäin, on lukittuja, joten se pultsarikin syyllistyy siinä rikokseen jos menee murtautumaan roskakatokseen...?
Ja ainahan se menee niin että jos työntekijä saa ilmaiseksi, se ei osta. Eli tappiotahan siitä oikeesti syntyy. Sen sijaan vanhainkoti-esimerkissäsi se _ei_ ole tappiota vanhainkodille jos syöt kuormasta.