12.6.13

Se valkoinen aine

Ystävättäreni tuossa muutamia päiviä taaksepäin, nirsoili siitä että käytän kevytmaitoa. Sitä tummemman sinistä siis. Hänen mielestään rasvaton maito on ainoa oikea vaihtoehto.

Eilen kävin kaupassa, koristani löytyi pari jugurttia (siskonpojatkin ovat kylässä ja muut tekosyyt), kaksi sinistä maitoa, kilo hienoa sokeria (juuri muuten en käytä mutta leivontaan) ja yksi punainen maito.

Kassalla edessäni oli pyöreähkö naishenkilö, puuskuttaen. Hänen korinsa sisältö alkoi terveellisesti: sitä rasvatonta maitoa nakattiin kuusi purkkia. Hetken siinä välissä ajattelin että pitäisikö minunkin, kyllähän se kaloreita vähän vähentäisi... Ja hän jatkoi siihen hihnalle niiden tavaroiden mättämistä. Light-colaa. Vaalea leipä. Kaksi pussia sipsejä. Kaksi pussia karkkia. Muutama jäätelö. ja... Lehtisalaatti.

Voihan sitä itsepetosta tietysti näinkin tehdä, vedetään ihan överiksi ja sitten jossain hiivatin maidossa pihistellään.

Itseäni eilinen tympi, olin pahemmalla tuulella kuin kuukausiin. Tahdon ulos. Tahdon kivut pois. Liikkumaan. En jaksa olla sisällä enää sekuntiakaan. En jaksa sitä että ulkoiluni on sitä muutamaa askelta trampoliinin ja autonoven välillä. Ja ehei, en minä sillä trampoliinillä hypi vaan otan aurinkoa että saisin edes vähän ulkoilmaa. Ärsytys.

7 kommenttia:

Iiris kirjoitti...

Rasvaton maito on ihan turhaa. Siitä alkaa olemaan jo paljon tutkimuksia, että nuo rasvattomat maitotuotteet tekevät enemmän hallaa kuin hyvää. Ei imeydy d-vitamiinit, ei kalsiumit.. raudat... mun mielestä sen koko rasvattoma sais poistaa kaupasta. Juokoon vettä ne joille ei normaali maito kelpaa. Murr! Toivottavasti pääset pian taas liikkumaan!

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Ei rasvaton maito ole pihistelyä vaan makuasia :-P

-TC- kirjoitti...

Ajk, kuka hitto sitä tiskivettä maun vuoksi juo? :D ;)

iiris, totta. Nipa, niinpä!

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Jotkut light-tuotteet ovat vaarallisia. Niin ovat myös monet ei-light-tuotteet. Valitaan tuote sen yksilöllisten ominaisuuksien mukaan, ei pelkäämällä sanaa "light".

Tuo rasvattoman maidon vaikutus D-vitamiinin imeytymiseen on helppo uskoa mutta on oikeasti väärää tietoa. Ks http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12791627

Kalsiumin imeytymiseen vaikuttaa D-vitamiinin saanti, ei maidon rasvaisuus.

Raudan imeytymistä häiritsee kalsium. Rasvaisuuden kanssa sillä ei ole muuta tekemistä kuin että rasvattomassa on suhteessa enemmän kalsiumia.

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Ei se ole tiskivettä. Lähinnä tarkoitin sitä, että kun on lapsena oppinut juomaan rasvatonta, se on se "normaali" maito. Rasvaiset maidot maistuvat turhan rasvaisilta minun makuuni.

-TC- kirjoitti...

yäh. Tiskivettä, pysyn kannassani. :)

Ja rasvaahan me ihmiset tarvitsemme, sopivassa määrin tosin.

Iiris kirjoitti...

Kai näistä asioista voi olla montaa mieltä.

http://www.aitoterveys.fi/Maito.php

Itse uskon vahvasti, että prosessoitu maito, josta rasvaton on se pahin (paitsi hyla ehkä vielä pahempi) ei ole kyllä ihmiselle tarkoitettu. Asioista kiistellään koko ajan, mutta suunta on tämä.