13.5.13

Hälsans kök

Pääsin taas Buzzaamaan ihanuuksia, eli tämänkertainen uutuus oli Hälsans kök-tuotemerkin pakastetut kasvispöperöt.

Buzzador on otus joka saa siis hakea kampanjoihin buzzador-sivuston kautta. Kampanjassa buzzador saa maksutta kokeiltavakseen ja toisinaan myös ystävilleen jaettavaksi tuotteita.

Mutta niin, tämänkertaisessa kampanjassa sain lahjakortin kotiin, ja sillä oli tarkoitus ostaa Hälsans kökin pakastetuotteita. Alunperin erään kasvissyöjäystävättäreni suosituksesta ostin sitä kasvismureketta ja siitä tuli tehtyä muutamaakin sapuskaa. Yllätyin, sillä aiemmin olen käyttänyt vain soijarouhetta, enkä ole sitä oikein saanut maustettua niin ettei se "soijan maku" siitä löisi läpi. Tein murekkeesta jauhelihakastiketta muutamaa eri sorttia, ja päätin että se jää käyttöön. Hetkeksi kuitenkin unohdin koko murekkeen, ja muihin hälsan's kökin tuotteisiin en sitten koskaan uskaltanut koskea, vähän kun kasvisruokiin suhtaudun... En nyt kielteisesti mutta sanotaanko että varauksella. Päätin siis jättää soijanakit ja muut omituisuudet muiden puputettavaksi...

...Ennenkuin nyt. Helppo kokeilla kun halvalla saa. Saati ilmaiseksi. Ostoskoriin tarttui sitten murekkeen kaveriksi falafel-pyöryköitä, kasvispyöryköitä ja kasvispihvejä. Nuggetit ja soijanakit olivat vähän turhan eksoottisia kokeiltavaksi tällä reissulla, joten jäivät kauppaan.

Ensimmäiseksi pääsi testiin kasvispyörykkä poikineen.

 Kasvispyörykän odotin maistuvan ehkä vähän samalta kuin kasvispyörykät esim. saarioisten pakkauksissa. Päätin että keitetyt siikli-perunat ja kermaviilikastike (kermaviiliä, tilliä, pizzamaustetta, suolaa, ruohosipulia, suolakurkun lientä) saattavat sopia pullien kera tarjoiltavaksi. Ja kyllä, sopivatkin, täydellisesti.

Kasvispyörykästä on kuitenkin sanottava: jos olisin tarjoillut ne paketti piilossa ja ruskean kastikkeen kera, ne olisivat menneet lihapullista. Eli hyvä vinkki vaimoille: jos mies sattuu olemaan nirso eikä halua viettää viikottaista kasvisruokapäivää niin tässä todellakin ratkaisu. Menee täysin aidoista lihapullista, joskaan eivät maistu niin teolliselle kuin valmispullat yleensä.
Ehdottomasti täysi kymppi mausta, koostumuksesta ja siitä että vihdoin on jotain millä hämätä näitä nirsoja miehiä! (Oman peikkoni kunniaksi on sanottava että syö kyllä innolla kasvisruokia, ja nämäkin pullat upposivat hyvin massuun.)
Lihansyöjä-arvosana 8: "Aina nämä einespyörykät voittavat, mutta oikeasti hyville lihapullille eivät pärjää!".

Vielä kun ottaa huomioon että pakkaus on kartonkia, jonka voi kierrättää, ja pakkasessa säilyvyys on hyvä, niin mielestäni tuote saa tosiaan täyden kympin arvosanakseen. Hinta on tietysti vähän korkeampi kuin teurasjätepullissa tai perinteisissä kasvispyöryköissä, mutta ehkä makuun kannattaa satsata, ja näitä tulee kyllä meillä ostettua, vaikkei ehkä ihan joka päiväiseksi ruuaksi.

Mutta niin, kokemus oli sen verran hyvä, että kasvispihvit eivät enää pelottaneet niin kovasti, joskin jännitimme peikon kanssa kumpikin että onkohan kasvispihvi ihan rehellinen kasvispihvin makuinen kasvispihvi, vai onko kyseessä vain kasvispyörykän litistetty versio. Eli eikun kokeilemaan...

Ja kyllä vain, päätimme tunkea ne tietenkin hampurilaisen väliin mozzarellan, cheddarin, kermaviilidipin, kurkkujen, ananaksen, paistettujen sipulien sekä salsan seuraksi. Käytimme tällä kertaa valmistukseen uunia, "grillausjuovat" olivat pihveissä jo valmiiksi.

Todellisuudessa pihveistä olisi kuitenkin saanut maukkaampia pannulla paistettaessa (aito voi!) mutta eivät ne syömättä jääneet uunitettuinakaan. Ja itseasiassa näitä tulee varmasti testattua vielä grillatessakin tänä kesänä, ehkä raikkaan salaatin kera.

Maku oli erilainen mitä kasvispyöryköissä, eli ei tullut fiilistä että olisi syönyt litistettyä pyörykkää. Toisaalta, eivät ne oikein olleet sellaisia perinteisiä kasvispihvejäkään, eli näilläkin olisi ehkä saattanut hämätä lihansyöjää, jos lihansyöjä ei ymmärrä katsoa koostumusta. Mutta ei kuitenkaan täysin lihaisa maku, kasviskin maistui, eli tosiaan eritavalla hyvä mitä kasvispyörykät. Kasvispihvit saivat miespuoleiselta peikolta arvosanakseen 8, sillä "niistä vähän puuttui se lihaisan pihvin rasvan tirinä". Itse antaisin pihville arvosanaksi peräti 9, mutta todennäköisesti samasta syystä; rasvan puutteesta. Eli terveysgrillaajan unelmahan tuollainen on !

Kolmantena kokeiluun menivät falafel-pyörykät. Omat kokeiluni falafellin kanssa rajoittuivat itseasiassa finduksen pakaste-ateriaan ja kebab-mestan pitafalafelliin..

Ja mitä tulee hälsans kökin falafelliin, niin maistuivat ihan siltä miltä olettaa falafellin maistuvankin. Itsehän pidin, en toki suurimpana herkkuna, mutta ihan syötävänä. Peikko mutisi ja jupisi syödessään ettei aio kaverustua falafellin kanssa tälläkään kertaa. Falafel-pyörykät saivat kaverikseen kuitenkin riisiä sekä jalostajan ananas-kana-kastiketta, joten yksin eivät toki jääneet.


Itse ihastuin hälsans kök-perheeseen. Näitä neljää kokeiltuani olen aivan valmis kokeilemaan grilliin soijanakkeja ja soijachorizoja ja ranskalaisteni seuraksi nuggetteja. Mureke jää tosiaan käyttöön ja viikottaisina kasvisruokapäivinäni yritän kyllä suosia tämän sarjan tuotteita. Jos aiemmin syntyneet soijarouhekokeilut ovatkin olleet karvaita, niin näiden myötä palaan uskomaan että kasviruokakin voi olla hyvää. Falafel voi olla vannoutuneelle lihansyöjälle ehkä turhan eksoottinen kokemus, mutta toisaalta; mureke sopii pizzaan jauhelihan sijasta täydellisesti, kuten myös lasagneen tai kastikkeisiin. Jos kaipaa jotain enemmän valmista, niin nuo kasvispullat ovat ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto!

Ja kuten alussa sanoinkin, annan isot plussat pahvipakkauksista ja ympäristöystävällisyydestä.

Muuten, jos joku innostui tämän kirjoituksen perusteella kokeilemaan kyseistä merkkiä, olisi mukava kuulla mitä te piditte mausta?

Ei kommentteja: