10.6.15

Voi elämän sarkasmi!

Eräässä facebookin höpöttely-ryhmässä esitettiin kysymys: "Paras sarkastinen kommenttisi? Kuvaa vähän tilannetta samalla." En tiedä onko sarkastisuus nyt sitten joku kilpailulaji, mutta.. No, itse en kykene kyllä arvottamaan mitään parhaita sarkastisia kommentteja, en itseltäni enkä muilta. Liekö se jonkunasteinen sarkastisuus on sitten arkipäivää, vai liekö minulla vain väärä käsitys sarkasmista. Paljastui keskustelun kommenteista että kyllä, minä en vain ymmärrä sarkastisuutta. Niin, ja keskustelijan nimen olen korvannut nyt sanalla "keskustelija".

Keskustelija: Aika moneen tilanteeseen vois käyttää " miten meni noin niinku omasta mielestä? " läppää..
Tc: Onkse sun mielestä sarkasmia?
Keskustelija: Monessa tilanteessa kyllä
Tc: Okei. Haluatko kertoa esimerkkitilanteen meille jotka tämän perusteella ovat nyt tippuneet sarkasmin kelkasta?
Keskustelija: Eiköhän sieltä tule seuraava kelkka poimimaan tippuneet. Osuiko toi jotenkin tunteisiin ? Sori mutta mutta mun elämässä ihmiset on tottuneet siihen että heitetään läppää ja nauretaan itselle ja tilanteille.
Tc: keskustelija-pikkuinen. Vihje: "sarkastinen" ja "läppä" eivät ole synonyymeja. Eikä sarkastisuus ole vitsikkyyttä, eli harvoin sarkastisuus on sitä että nauretaan itselle ja tilanteille.
Keskustelija: Voi kuule minä tiedän ! Kannattaa ehkä itsekin perehtyä vähäm sarkasmin mielettömään maailmaan niin ei tule niin pahoja pettymyksiä.
Itseasiassa just nyt voisin käyttää sinulle tuota samaa sarkasmin lausetta. Miten meni omasta mielestä?
Ps. Mikää ei kerro enemmän ihmisen vähäisestä aivokapasiteetista kuin toisten vähättely ja nimittely. En minäkään aloittanut vaikka että sinä ei-niin-pikkuinen.. jos haluaa päteä niin se kannattaa tehdä tyylillä.
Tc: Vai että oikeen sarkasmin lause.. Melkosta.

Ei kommentteja: